Απολύμανση με Όζον

ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΖΟΝΤΟΣ OZONEGEN

Το Όζον (Ο3) είναι ένα πολύ ισχυρό οξειδωτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση του αέρα και των επιφανειών και την εξουδετέρωση ανεπιθύμητων οσμών. Όταν βακτήρια, μύκητες ή ιοί έρθουν σε επαφή με το όζον, η χημική τους δομή αλλάζει μορφή. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται οξείδωση.

Η έντονη οξειδωτική δράση και η μη υπολειμματικότητα του Όζοντος, λόγω της ταχείας διάσπασής του προς οξυγόνο, το καθιστούν εξαιρετικό φυσικό απολυμαντικό/ αποσμητικό μέσο, μικροβιοκτόνο και μυκητοκτόνο.

Οι γεννήτριες Όζοντος OZONEGEN μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο (σπίτια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, καταστήματα κ.ά.), απολυμαίνουν και καθαρίζουν τον εσωτερικό αέρα και τις επιφάνειες χωρίς τη χρήση χημικών (τοίχους, δάπεδα, κουρτίνες, μοκέτες, συρτάρια, πόμολα κτλ), είναι περιβαλλοντικά φιλικές, εύκολες στη χρήση και τη συντήρηση.

ΤΥΠΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΌΖΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

  • Απολύμανση του αέρα,
  • Απολύμανση όλων των επιφανειών,
  • Απολύμανση συσκευών για ιατρική χρήση,
  • Δράση ως μικροβιοκτόνο, μυκητοκτόνο, ιοκτόνο, εντομοκτόνο,
  • Απολυμαντικό/ αποσμητικό πολυσύχναστων χώρων

ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΙ

Σύμφωνα με αποτελέσματα πειράματος, σχετικά με τον τρόπο που το όζον σκοτώνει τον ιό SARS, που διεξήχθηκε από το εθνικό εργαστήριο P3 με επικεφαλή τον καθηγητή Li Zelin, το όζον είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση του ιού SARS εμβολιασμένου σε κύτταρα νεφρού πιθήκου, επιτυγχάνοντας ποσοστό θανάτωσης κατά 99,22%. Ο ιός που βρέθηκε στην πόλη Wuhan και ο ιός SARS ανήκουν στους κορονοϊούς. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο νέος κορονοϊός είναι 80% παρόμοιος με τον ιό SARS στις ακολουθίες γονιδιώματός του. Είναι εύλογο να προβλεφθεί λοιπόν, ότι το όζον είναι εξίσου αποτελεσματικό στην πρόληψη και στον έλεγχο του νέου κορονοϊού. (ΠΗΓΗ: www.china.org.cn)

Υπάρχουν περισσότερες από 17 επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι το όζον είναι ικανό να καταστρέψει τον κορονοϊό του SARS. (ΠΗΓΗ: www.thailandmedical.news)

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία ΄΄REGULATION (EU) No 528/2012 OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL of 22 May 2012 concerning the making available on the market and use of biocidal products.΄΄

Το παραγόμενο αέριο όζον από γεννήτριες όζοντος κατατάσσεται στα βιοκτόνα.