Συλλογή & Ανακύκλωση χρησιμοποιημένου λαδιού

Το Δοχείο

Το σύστημα eko3r περιλαμβάνει ένα μπουκάλι για την ανακύκλωση χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού. Ο σκοπός αυτού του δοχείου είναι να βοηθήσει το κοινό στη διαδικασία ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού.
Για το σκοπό αυτό, οι κάτοικοι θα έχουν ανά πάσα στιγμή τουλάχιστον ένα από αυτά τα μπουκάλια στα σπίτια τους για να εναποθέσουν το χρησιμοποιημένο λάδι τους και, μόλις γεμίσει, θα μπορούν να το ανταλλάξουν με ένα καθαρό σε ένα από τα μηχανήματα που είναι διαθέσιμα στο  δήμο τους.
Είναι ένα μοντέρνο σκεύος που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην κουζίνα, είτε στο ντουλάπι είτε στον πάγκο.

Χαρακτηριστικά του δοχείου

Έχει εργονομικό σχεδιασμό για καλύτερη πρόσφυση και φέρει στρογγυλό στόμιο. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στην κουζίνα, είτε στο ντουλάπι είτε στον πάγκο εργασίας.
Το μπουκάλι έχει ασφαλές και αξιόπιστο κλείσιμο, το οποίο αποτρέπει την απώλεια λαδιού με την πάροδο του χρόνου και
έτσι αποφεύγονται τυχόν διαρροές. Έχει φαρδύ και σφιχτό στόμιο που επιτρέπει στον χρήστη την εύκολη εισαγωγή του χρησιμοποιημένου λαδιού. Διαθέτει πλευρικά ειδική διάφανη γραμμή πλάτους 1 εκ. που διατρέχει όλο το ύψος του μπουκαλιού μέχρι το καπάκι, ούτως ώστε ο χρήστης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το επίπεδο πληρότητας του μπουκαλιού. Είναι ανθεκτικό στη θερμοκρασία και στις κρούσεις και έχει σχεδιασμό που του επιτρέπει να αντέχει σε χτυπήματα μεγάλης
έντασης χωρίς να καταστρέφεται και να αλλάζουν οι ιδιότητες
του υλικού του.

Γιατί να χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο δοχείο;

Το δοχείο είναι το κλειδί του συστήματος και το δυνατό του σημείο.
Άλλα συστήματα δέχονται όλα τα είδη δοχείων για την εναπόθεση μαγειρικού λαδιού. Ωστόσο, η διαδικασία πλύσης για κάθε υλικό είναι διαφορετική και έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επιτυγχάνεται το απαραίτητο επίπεδο καθαριότητας για την επακόλουθη ανακύκλωση του δοχείου.
Το δοχείο μας, επαναχρησιμοποιείται επανειλημμένα από τους χρήστες και, σε περίπου 4-5 χρόνια, ανακυκλώνεται με το υλικό να μετατρέπεται σε δευτερεύουσα πρώτη ύλη για ένα νέο δοχείο.
Με αυτόν τον τρόπο, το τέλος ζωής ενός μπουκαλιού σχετίζεται κυκλικά με την αρχή ενός άλλου.  Ενθαρρύνουμε  την επαναχρησιμοποίηση αυτών των δοχείων και την επακόλουθη ανακύκλωσή τους, χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον.